header_kostvantoen.png

KOST VAN TOEN

voor alledag en zondagnoen

Elke familie heeft haar eigen recept, klaargemaakt voor speciale gelegenheden of een gewone dag omtoverend tot een feest. Klassiekers die werden bereid onder luid gelach of experimenten waarbij de keukendeur met een klap dichtviel.

U hebt meteen zelf enkele herinneringen?

Dat is de kracht van keukentradities. Daarom namen de animatieteams van Foyer de Lork de pen in de hand en gingen langs bij de bewoners van hun woonzorgcentra en serviceflats, allen voormalige keukenprinsessen en –prinsen. Zij verklapten uitzonderlijk hun sterrenrecept en de herinneringen die ze erbij koesteren.

Het receptenboek is een waardevolle herinnering voor de bewoners van Foyer de Lork en voor iedereen uit hun omgeving. Daarnaast wil het ook een inkijk zijn in de keuken van vroeger en een inspiratiebron voor koks en lekkerbekken van alle leeftijden die ‘grootmoeders keuken’ willen ontdekken.

Dit boek kwam tot stand door initiatief van Sandra Rens en Patrick Syen en dankzij de medewerking van chef catering Dirk Willems, de niet-aflatende assistente Joke Beneens, believer Wim Claes (Java) en alle directies en animatieteams van de woonzorgcentra en serviceflats van woonzorggroep vzw Foyer de Lork.

Wij danken hen voor hun enthousiasme en dragen dit boek graag op aan onze geliefde collega Gerrit Denteneer, die het keukengebeuren bij Foyer de Lork gedurende vele jaren aandreef, en ons recent werd ontnomen.

Redactieteam 'Kost van toen'

 

Geproefd & gesmaakt? Vertel!

Stuur onze koks op leeftijd uw reactie, complimenten, tips, foto’s ...

Mail hier of schrijf naar Koks van toen, Acaciastraat 6A, 2440 Geel

cover.jpg
Uitgever: Davidsfonds

Nederlands | 208 pagina’s

Eerste druk: september 2016

Bekijk hier enkele pagina's

Wie via Foyer de Lork bestelt, steunt onze animatieteams.

Kost van toen